“Алея на славата” стартира утре вечер по NOVA

Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Утре вечер, 26 септември, от 20:00 часа по NOVA стартира най-новият филмов проект на телевизията – сериалът “Алея на славата”. Модерната поредица за цялото семейство ще се излъчва всяка седмица от вторник до четвъртък.

“Алея на славата” е първият български сериал, в който кулинарната тема е основен фон на една изпепеляваща любов, компромиси, амбиция, поколенчески различия, конкуренция, криминални сюжети, приятелство и предателство.

В студиото на “Здравей, България” актьорите Радина Боршош, Мак Маринов и Деян Донков, които ще видим в главните роли, разкриха подробности за новата поредица на NOVA и атмосферата на снимачната площадка.

Снимка: NOVA/Красена Ангелова

“Това ще бъде наистина модерен и кулинарен сериал. Нашите герои са готвачи в два ресторанта. Кухнята винаги е място далече от нашите очи, но “Алея на славата” открехва тази врата. И показва как готвенето всъщност може да бъде амбиция, любов, провал, а кухнята място за много горещи и емоционални случки”, разкри Радина Боршош, която влиза в ролята на главната героиня – Али.

“Утре е голям празник за нас и нашата работа. Това са месеци работа. Изградихме си страхотен начин на действие – всеки ден преди снимки обсъждаме с Виктор и Боби всяка сцена – какво можем да направим и как да изглежда най-добре. Нищо не е минато метър, всичко е изпипано до последния детайл”, допълва младата актриса.

“Сериалът е много добре драматургично построен от сценариста Борислав Захариев. Кулинарията е територията, на която се развиват изключително много различни и интересни сюжетни линии – любовна, криминална, тази на различията в поколенията”, споделя Мак Маринов, който зрителите на NOVA ще видят в ролята на готвача и бунтар – Милен.

“Моят герой има и тъмна страна. В хубавите драматургични текстове присъстват много съставки. Именно така е и в “Алея на славата”, разказва още Деян Донков, който от утре вечер ще се превърне в един от най-добрите готвачи в България – шеф Лагадинов, а пъстрият му образ ще заинтригува зрителите на NOVA.

Режисьор на “Алея на славата” е Виктор Чучков, сценарият е дело на Борислав Захариев и неговия екип от утвърдени сценаристи, а продуцент е Светлин Нейнски. Сериалът ще покаже едни от най-талантливите актьори в България. Ролите са поверени както на опитни имена, така и на млади, но изключително талантливи артисти, които влизат изключително добре в образите на героите си. Освен Деян Донков, Радина Боршош и Мак Маринова, в новата драматична поредица зрителите ще видят и Ирини Жамбонас, Маргита Гошева, Свежен Младенов, Цецо Алексиев, Константин Еленков, Радина Кърджилова, Сара Драгулева, Борислав Чучков, Йордан Ръсин, Ясен Атанасов, Стефани Ивайло, Александър Евгениев, Васил Витанов и други.