Фестивал за историческото и културно наследство на Пловдив

Фестивал за историческото и културно наследство на Пловдив

Фестивалът събира групи за исторически възстановки, археолози, историци, занаятчии, майстори на древни военни изкуства, художници, музиканти, поети, за да покаже историческото наследство на земята, по която стъпваш всеки ден.

Започва след 1 месец, 24 дни

29.05.2020 до 31.05.2020 Цял ден

Други дати

  • 29.05.2020
  • 30.05.2020
  • 31.05.2020

Пловдив

Пловдив

Земя, богата на история, люлка на цивилизации и място на сражения, кръстопът с богата културно-историческа и религиозна палитра, земя непозната за съвременниците си.

Векове наред Пловдив е център за развитие на занаяти, военно дело и култура. Фестивалът събира групи за исторически възстановки, археолози, историци, занаятчии, майстори на древни военни изкуства, художници, музиканти, поети, за да покаже историческото наследство на земята, по която стъпваш всеки ден.

Какво по-хубаво от това да опиташ средновековна гозба и медовина, изсечеш монета, направиш глинен съд, отпиеш глътка тракийско вино, стреляш с традиционен лък, слушаш древна поезия и средновековна музика, да докоснеш метална броня и усетиш меча в ръцете си.

Всички епохи, през които е преминал модерния ни град събрани в една шепа. Машина на времето, която за два дни ще накара всеки от нас да се почувства горд от това, че е роден и живее в културната столица на Европа за 2019 г.

Автор

Росен Димитров

Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

Leave a Comment