EVENTBG INFO

С църковна служба на открито Велико Търново посреща Възкресение Христово

Безплатни прожекции на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

BeFunky-Design

01.05.2021

23:00

Място

Велико Търново

Велико Търново ще посрещне Възкресение Христово пред Катедралния храм „Рождество Богородично“.

В 23,00 ч. започва Пасхалното богослужение, което ще бъде на открито. Службата ще бъде ръководена от Великотърновския митрополит Григорий.

Точно в полунощ на 1 срещу 2 май ще бъде изнесен Благодатният огън, а светлите думи „Христо воскресе“ ще бъдат произнесени на пет езика.

На открито ще бъде и службата за Второ възкресение, заедно с четенето на Евангелието на различни езици. Богослужението навръх Великден ще бъде пред църквата „Възкресение Христово“, намираща се в подножието на кв. „Бузлуджа“. Началото й е в 11,00 ч.

Здравните власти отправиха и конкретни препоръки за провеждане на църковните служби: спазване на отстояние от 1,5 метра между хората, задължително носене на маски в храмовете, дезинфекция на контактните повърхности и осигуряване на дезинфектанти на входовете. Друга препоръка е да не се целуват иконите.

За Великден Община Велико Търново и Общинската агенция по туризъм подаряват на жителите и гостите на Старата столица безплатни прожекции на аудио-визуалния спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

Шоуто на Царевец ще бъде излъчено във вечерта на Велика Събота – 1 май, от 21,00 ч., както и навръх Възкресение Христово – 2 май, също от 21,00 ч. Безплатно спектакълът ще бъде пуснат и навръх Гергьовден – 6 май, с начало 21,15 ч. През целия месец ще има още няколко прожекции, които ще могат да бъдат наблюдавани от площада пред крепостта.

Сподели:

Росен Димитров

Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Add comment

ОЩЕ СЪБИТИЯ

BeFunky-Design

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.