EVENTBG INFO

Състезание по планинско бягане и колоездене „Асеновградски баири”

За първи път линията на стар/финал-а ще е разположена на площада.

BeFunky-Design

08.05.2021 до 09.05.2021

Място

Асеновград

Асеновград ще бъде домакин на състезанието по планинско бягане и колоездене „Асеновградски баири”. Тази година то ще се проведе под различен формат. Това ще бъде шестото издание на спортното събитие. За първи път стар/финал-ът ще е разположена на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград.

Няма възрастови ограничения за участниците. В състезанието могат да се включат деца и възрастни, професионални състезатели и любители, цели семейства и групи приятели, дори ветерани. Събитието ще се проведе в два поредни дни, съобразено с епидемиологичната обстановка и при спазване на въведените в съответния период противоепидемични мерки. Планирано е мероприятието да се състои на 8-ми и 9-ти май 2021 г.

Дисциплините, в които всеки може да се състезава, са: планинско колоездене – 16 километра и 42 километра; планинско бягане – 10 километра, 22 километра и 42 километра. Участниците могат да се включат в една или в няколко дисциплини по избор. По трасето ще има разположени пунктове за засичане на време. Ще бъдат осигурени храна, напитки и медикаменти.

В първия ден от състезанието е предвидено да се проведе колоезденето, а във втория ден – бягането. За да се включите в планинската надпревара е необходима предварителна регистрация на онлайн адрес: https://asenovgradskibairi.eu/. Освен състезатели, организаторите призовават и всеки, който желае, да се присъедини към „Асеновградски баири”, като доброволец. Регистрацията за целта може си направите тук: https://forms.gle/C2fmJ2F9LV3JsMem7. За най-малките участници е предвидена и томбола.

Сподели:

Росен Димитров

Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Add comment

BeFunky-Design

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.