EVENTBG INFO
Снимка: Община Асеновград

Пещера „Добростански бисер“ отваря врати

Първите 10 гости ще разгледат пещерата безплатно.

BeFunky-Design

01.05.2021

9:00 / 18:00

Място

Асеновград

Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати по-рано тази година. Желаещите да посетят туристическия обект могат да го направят още на 1-ви май (събота).

Пещерата ще работи от петък до вторник, а в сряда и четвъртък ще са почивни дни. Работното време е от 09:00 ч. до 18:00 ч. без прекъсване. Изключение в почивните дни ще се прави, ако се събере група от над 15 души, тогава обектът ще отвори врати за посещението.

Мястото е подходящо, достъпно и обезопасено. Може да се посещава от хора от всички възрастни, включително и деца. Вътре в пещерата могат да се наблюдават интересни образувания. А служителят, който ще съпровожда туристите, може да разкаже за любопитни факти от пещерния живот на обитателите.

През годините „Добростански бисер“ е била разглеждана от хиляди индивидуални посетители, семейства с деца, групи от ученици на различни училища от цялата страна и дори случайни минувачи.

Преди да бъде пусната в експлоатация, пещерата ще бъде огледана и ще се извърши профилактика на осветлението. Ще се почисти пътеката, водеща до обекта и ще бъдат актуализирани информационните и указателните табели.

По повод откриването на новия сезон от ОП „Туризъм“ към община Асеновград съобщиха, че първите 10 гости ще имат възможността да разгледат „Добростански бисер“ безплатно. Стойността на входните такси няма да има промяна.

Входът за ученици, студенти и пенсионери е на цена 4 лева, а индивидуалният билет струва 5 лева. За организирани групи от по осем души входната такса също е от 4 лева.

Семействата и родители с деца плащат общ билет – 12 лева. За беседи се доплаща: обикновена – общо 10 лева; специализирана – 12 лева; на английски език – 12 лева.

Освен това, на място може да откриете интересни сувенири и магнити с облика на „Добростански бисер“, с които да запълните колекцията си от туристически ценности.

С цел спазване на противоепидемичните мерки по време на разглеждането на пещерата, в обекта ще се допуска влизане на не повече от 8-10 души едновременно.

Сподели:

Росен Димитров

Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Add comment

ОЩЕ СЪБИТИЯ

BeFunky-Design

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.