Откриват сезона на остров „Света Анастасия“

default
Снимка: Община Бургас

12.06.2021

Цял ден

Място

Бургас

Сезонът на остров „Света Анастасия“ ще бъде официално открит с горещо латино парти на 12-ти юни, а осем дни по- късно, водолази ще извършат почистване в акваторията наоколо.

Едно от големите забавления тази година ще е Фестивалът на билките, който ще се проведе на острова.

Той започва на Еньовден – 24- ти юни и ще продължи три дни. В рамките на фестивала, ще бъде представен Странджанският чай – билка, която по свойства и сила е много близка до Мурсалския чай, с мощни антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Това съобщи пред „Труд“ шефът на острова Павлин Димитров.

Катамаранът, пълен с гости, вече пътува до „Света Анастасия“ и интересът на родните туристи е голям. В момента, с помощта на огромен кран на острова се разширява и кея.

На Северния Бургаски плаж пък сезонът ще бъде открит ден по-рано на 11-ти юни. По принцип, плажът ще е готов да приема летовници от първия ден на юни, но на 11- ти се предвижда ивицата да бъде открита тържествено.

Тогава ще има музикална програма, а едно от заведенията готви зрелищно „шоу на готвача“. Майсторът на гозбите ще излезе пред заведението и ще приготвя специалитети пред очите на плажуващите.

Сподели:

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *