„Набуко“ в летен театър „Кайлъка“

набуко-плакат-660x330

Започва след


17.06.2021

20:30

Място

Плевен

Маестро Найден Тодоров ще дирижира операта „Набуко“ в летен театър „Кайлъка“ на 17 юни.

Прочутата творба ще прозвучи в мегаспектакъл с участието на плевенските симфоници, хор „Гена Димитрова“ и солисти с международна кариера – Венцеслав Анастасов, Габриела Георгиева, Мартин Цонев, Георги Султанов и др.

„Набуко“ е една от любимите ми опери на Верди, призна Тодоров, който си спомни с вълнение своя дебют преди години с произведението в Германия.

Операта „Набуко“ ни учи на повече толерантност – тези дни имаме много да размишляваме за себе си и за бъдещето си, подчерта той. „Не визирам партийната политика, защото тя е нещо временно. Вълнува ме политиката за възстановяване на България. Вярвам, че хората на изкуството сме първите, които ще тръгнат за осъществяване на тази кауза“, изтъкна музикантът.

„Ако се огледаме около нас ще видим хора, изпаднали в неверие, което се превръща в агресивност. Вярвам, че изкуството е това, което може да възстанови нашия вътрешен баланс. В дните на размисъл, трябва да помислим кое е важното в нашия живот – дали да се караме с човека до нас или заедно да продължим напред. Дали е важно всеки сам да търси как да се измъкне от този или онзи проблем или да се съберем и всички заедно да решаваме проблемите“, коментира известният музикант.

„Твърдо съм убеден, че няма значение кой на коя партия е привърженик, както няма значение кой каква музика харесва или кой му е любимият футболен отбор. Това са важни неща за отделния човек, но не могат да бъдат първостепенни в отношенията между хората“, заключи маестро Найден Тодоров.

Места за операта „Набуко“ в Плевен вече могат да се ангажират онлайн, чрез мрежата на Иветним.

Сподели:

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *