Мултимедиен концерт „Да докоснем Португалия!“

Portugal-Varna-1024x1024

12.06.2021

Цял ден

Място

Варна

Спектакълът ще гостува в морския град на 12 юни в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център, след като вече е получил високите оценки на критиката и публиката на четири континента.

„Да докоснем Португалия!” е мултимедиен музикален проект на трима класически португалски изпълнители с блестяща международна кариера – пианиста Жоао Вашко, цигуларката Ан Виторино Д’Алмейда и кларинетиста Луиш Гомеш. Проектът е представен за първи път в Лисабон през април 2015 г. и оттогава става посланик на португалската музика и култура по света, шествайки по сцените в Германия, Франция, Швейцария, Дания, САЩ, Бразилия, Южна Африка,Тунис, Намибия, Куба, Кабо Верде и Китай.

Ще прозвучат аранжименти за трио на традиционна музика от десет региона на Португалия, а визуалната доминанта на спектакъла ще бъдат оригиналните кадри, разкриващи природната красота и величествената архитектурата на страната, пасторалните и градски пейзажи сцени, кипежа на жизнената енергия в живописните квартали, достолепието на паметниците на културата, вихъра на танците.

Проектът е красива възможност за българската публика да се докосне до духа на Португалия и да опознае културното богатство и разнообразие на една от най-атрактивните европейски държави.

Мултимедийният музикален проект „Да докоснем Португалия” се представя във Варна по повод закриването на Португалското председателство на Съвета на Европейския съюз. Организатори са Община Варна и Елит Проджектс Мениджмънт с изключителната подкрепа на Посолството на Португалия в София и Институт „Камойш”.

Сподели:

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *