Музикални празници „Златната Диана“

01 (1)

Започва след


23.06.2021 до 24.06.2021

Цял ден

Място

Ямбол

След едногодишно прекъсване поради пандемията традиционните за Ямбол Музикални празници „Златната Диана” се завръщат на сцена и ще се проведат в четири поредни дни от 21 юни до 24 юни 2021 година.

Градът отново ще се превърне в притегателен център за любителите на класическата музика. По традиция на ямболска сцена ще се изявяват както доказани имена, така и талантливи млади певци и инструменталисти. Жителите и гостите на Ямбол ще имат възможността да се насладят на изпълненията на известни оперни артисти.

Откриването на музикалните празници ще се състои в Деня на Ямбол – Свети Дух, 21 юни, понеделник, от 18:30 часа в зрителната зала на Община Ямбол с концерта „Аконкагуа“ за бандонеон, пиано и оркестър, посветен на 100-годишнината от рождението на известния аржентински композитор Астор Пиацола. Неизменна традиция е празниците да бъдат открити от Камерен оркестър „Дианополис” с ръководител Красимира Султанова и тази година тя ще бъде спазена. Гости на откриването са пианистката Цвета Атанасова и Стоян Караиванов – бандонеон.

На 22 юни, вторник, почитателите на оперното изкуство ще се насладят на операта „Набуко“ от Джузепе Верди, в която ще участват оркестърът на Плевенска филхармония, хор на Държавна опера – Русе и Общински хор „Гена Димитрова“ – Плевен. Диригент е познатият на ямболската публика Найден Тодоров, режисьор – Надя Христозова.  Кирил Манолов ще бъде в ролята на Набуко, Габриела Георгиева ще се превъплъти в Абигейл, Шмилена Султанова – Фенена, Мартин Цонев – Захариа, Георги Султанов – Измаел. Оперният спектакъл ще се състои в Спортна зала „Диана“ от 19:00 часа.

На третия ден от програмата на празниците – 23 юни, сряда, на сцената на зала „Съвременност“ в Културно-информационен център „Безистен“ от 19:00 часа ще бъде представен музикалният проект „Музиката вместо улицата“ за деца-виртуози, свирещи на различни инструменти, създаден от Георги Калайджиев и Мария Хаушилд. Концертът ще бъде с участието на Камерен оркестър „Дианополис“ и Вероника Тодорова – акордеон.

Заключителният концерт-спектакъл на „Златната Диана“ е „Да послушаме кино“ и ще започне на 24 юни, четвъртък, от 21:00 часа в Лятното кино на Ямбол в Градския парк. Плеяда от известни изпълнители – Хилда Казасян, Васил Петров, Теодосий Спасов, Живко Петров, Христо Йоцов, Борислав Йоцов, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов, ще се изявят пред ямболската публика под съпровода на Плевенска филхармония.

Билети могат да бъдат закупени в театралната каза на Безистен. Работно време: 10:00 – 18:00 ч., всеки делничен ден. Телефон за резервации: 0876694083

Сподели:

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *