EVENTBG INFO

Международен фестивал на уличните изкуства ,,fAIR fest“

BeFunky-Design

Започва след


20.05.2021 до 22.05.2021

Цял ден

Място

Благоевград

За първи път в Благоевград ще се проведе Международен фестивал на уличните изкуства ,,fAIR fest“. Фестивалът ще се проведе в периода 18 – 22 май.

Селектираните спектакли за първото издание на ,,fAIR fest“ са обиколили цяла Европа и благоевградчани ще имат възможността да се насладят на невероятно шоу, съчетаващо в себе си елементи от различните видове изкуства – театрално, танцово и цирково.

Всяка вечер в рамките на 5 дни различни спектакли ще бъдат представяни в различни точки на града – пл. ,,Македония“, кв. Грамада, кв. Струмско, кв. Еленово и пл. ,,Георги Измирлиев“.

Специално за децата на Благоевград ще бъде организиран и двудневен уъркшоп, на 21. и 22. май в парк ,,Бачиново“, където малчуганите ще могат да придобият умения да жонглират с различни инструменти, да ходят на кокили и да се запознаят с други форми на цирковото изкуство.

Театър на огъня и сенките „Fireter“ със специалното участие на MAGO FOFFICINO, ИТАЛИЯ, Константин Константиновский, Русия, с чиято подкрепа се реализира фестивалът, е проект, специализиран в създаването на атрактивни пърформанси, съчетаващи в себе си елементи на огнено шоу, шоу на кокили, жонглиране с огън, огнени инсталации, живи статуи, уникални костюми, конструкции и декори.

Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIR fest“ си поставя за цел да промени типичната представа за пърформанса. Целта на фестивала е да разчупи границата между публика и артисти, също така и конвенционалния тип сцена, като търси нестандартни открити локации и похвати зрителите да се почувстват част от свят, изтъкан от красотата на театъра, цирка, танца, огъня, светлината, сенките и тяхната възможност за безкрайни превъплъщения в различни лица, форми и състояния.

Използвайки различни средства като танц и жонглиране с различни огнени инструменти, шоу с кокили, уникални костюми, маски, марионетки, живи статуи, светлинни ефекти, сенки и други разнообразни експерименти и пърформанси, фестивалът ще бъде голяма атракция както за благоевградчани, така и за гостите на града.

Спектаклите в рамките на петте дни на фестивала ще бъдат представени непосредствено сред публиката, неусетно въвличайки зрителя в необятния океан на фантазии и красота. Вие ще се превърнете в актьори и макар за момент ще станете част от света на Театъра на огъня и сенките, а той – част от вашата радост и усмивки…

Международният фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIR fest“ ще представи внушителен по мащабите си уличен театър, каращ хората да запомнят срещата си с атрактивните и авангардни артисти.

Ето и спектаклите, които ще бъдат представени в Благоевград в рамките на Международия фестивал на уличните изкуства Благоевград ,,fAIR fest“ от 18. до 22. май 2021 г.: 

18. май 2021г.

Театър на огъня и сенките ,,FIRETER”

19.30 ч. Уличен парад от Съдебната палата

пл. ,,Македония“

20.30 ч. ОТКРИВАНЕ – вечерен спектакъл ,,Охлюмотив“

19. май 2021 г.

кв. Грамада, в двора на IV Основно училище “Димчо Дебелянов”

20.00 ч. MAGO FOFFICINO ИТАЛИЯ

21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“

Вечерен спектакъл ,,Топките“ 

20. май 2021 г.

кв. Струмско VI СРЕДНО УЧИЛИЩЕ “ИВАН ВАЗОВ”

20.00ч. MAGO FOFFICINO ИТАЛИЯ

21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“

Вечерен спектакъл ,,Цветето“ 

21. май 2021 г.

10.00ч. – 12.00ч.

Парк ,,Бачиново“

Уъркшоп за децата на Благоевград, желаещи да придобият умения като жонглиране с различни инструменти, ходене на кокили и други форми на цирковото изкуство.

кв. ,,Еленово“, на паркинга на Спортен комплекс „Пирин“

20.00 ч. MAGO FOFFICINO ИТАЛИЯ

21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“

Вечерен спектакъл ,,Гигантските кукли“ 

22. май 2021 г.

пл. ,,Георги Измирлиев“ № 1

10.00ч. – 12.00ч.

Парк ,,Бачиново“

Уъркшоп за децата на Благоевград, желаещи да придобият умения като жонглиране с различни инструменти, ходене на кокили и други форми на цирковото изкуство.

20.00 ч. ,,Ангелиом“ – въздушна акробатика, Константин Константиновский, Русия

21.00 ч. Театър на огъня и сенките „FIRETER“

 ЗАКРИВАНЕ

,,Легендата за Деня и Нощта“ Балис и Ейрене с участието на артисти от Балет ,,Арабеск“

Сподели:

Росен Димитров

Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Add comment

BeFunky-Design

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.