EVENTBG INFO

Международен фестивал “Здравей, Армения”

Гилад Саде е странстващ фотограф документалист и кинематограф, израснал на Западния бряг, една от областите с най-голямо насилие в израелско-палестинския конфликт.

BeFunky-Design

04.05.2021

19:00

Място

Пловдив

Четвъртият международен фестивал “Здравей, Армения” започва с фотоизложбата “Арцах – изгубен в мира” на фотографа Гилад Саде от Израел. Изложбата ще бъде открита в 19,00 часа в Цар Симеоновата градина в Пловдив, до фонтана на Деметра.

Гилад Саде е странстващ фотограф документалист и кинематограф, израснал на Западния бряг, една от областите с най-голямо насилие в израелско-палестинския конфликт.

Интересът му към фотографията е от 2007 г., когато започва да документира своя опит като член на екстремисткото Хилтоп младежко движение.

Гилад се фокусира върху повдигане на човешката осъзнатост и права по целия свят. Документирал е живота в Израел и Палестина, посткомунистическо Косово, Нагорни Карабах, Приднестровието, Абхазия, Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Албания, Украйна, Румъния, Сърбия.

Докато живее в Нагорни Карабах, снима и слуша истории на етнически арменци, които живеят там. Когато започва войната през 2020 г., той е от първите журналисти на терен и остава няколко месеца след войната в региона, отразявайки последствията от войната.

Авторът споделя: “Тази фотоизложба ще Ви отведе в неповторима земя, в която живеят горди етнически арменци, населявали я повече от 3000 г.

Земя с изключителна култура, с огромен потенциал, известна на малцина, мистериозна за останалата част от света. Регионът Хадрут в автономията на Нагорни Карабах разказва най-интересната история в разпадналия се Съветски съюз”.

Сподели:

Росен Димитров

Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Add comment

BeFunky-Design

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.