МУЗИКА

Facebook вече има около 15 млн. потребители по-малко в САЩ

Това сочат резултатите от новото проучване на Edison Research „The Infinite Dial“, което разглежда поведението на потребителите на цифрови медии в страната.

Тази статистика остава незабелязана в тримесечните финансови отчети на Facebook, които показват огромен ръст в този период, пише Mashable. През януари социалната мрежа съобщи, че има 2.32 млрд. активни потребители месечно, което е с 9% повече в сравнение с предходната година. Това обаче са цифри, отразяващи картинката в глобален мащаб.

Проучването на „The Infinite Dial“ установява още, че намалява използването на Facebook сред подрастващите. Децата на 12 и повече години, потребяващи социалната мрежа през 2017 г., са били 67%, а сега са се свили до 61%.

Ако констатациите на анализаторите са верни, то те са поредният признак за проблемите на Facebook, от която се оттеглят все повече хора. Случващото се в САЩ е показателно и за тенденциите по света.

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА