Фестивал на дигиталните номади

21юницял ден25Фестивал на дигиталните номади

ПОДРОБНОСТИ

Бургас ще бъде домакин на фестивал на дигиталните номади, фрийлансърите и ИТ специалистите, за който организаторите посочват, че е първи по рода си. Remotion Fest Burgas ще се състои между 21 и 25 юни тази година.

В програмата са включени две части – конферентна и развлекателна. Фестивалната зона ще е на централния плаж. Тя ще включва къмпинг зона, зона за релакс, сцена, открит бар и други. За онези, които желаят да движат проектите си от морския бряг, ще бъде осигурена интернет свързаност, както и работни кътове на закрито. Предвидени са още зона за дискусии, зона за вдъхновители и зона за спорт.

Конферентната част ще се осъществява в Конгресен център – Бургас, като посетителите ще имат възможност за избор от няколко зали едновременно, а лекциите ще бъдат както с технологична насоченост, така и с фокус върху предизвикателствата пред хората, които работят отдалечено, уточниха от общинската администрация.

Една от целите на събитието е да презентира потенциала на бургаския регион сред хората, които могат да работят от всяка точка на света. Участниците ще имат възможност да посетят и местните забележителности. Съвсем скоро трябва да стане ясна и пълната програма на фестивала.

Припомняме, че за да подпомогне ИТ компаниите в Бургас и да даде възможност на търсещите работа да получат информация за свободните работни места в технологичния сектор, Общината създаде нов раздел – „Работа в Бургас“, в платформата си „Смарт Бургас“. Там са събраните обобщени данни от фирмите, участвали в предварително проучване.

Целта на платформата е да свърже кандидатите и компаниите, които имат готовност да разширят екипите си. Анкетното проучване беше направено в началото на декември 2022 година. В него се включиха 44 компании с общо 1700 служители в сектора. Обявените свободните работни места в Бургас, свързани със сектора, към днешна дата са над 300.

ВРЕМЕ

юни 21 (сряда) - 25 (неделя)

МЯСТО

Бургас

Бургас, център

×Close