EVENT BG

Създателят в кината и IMAX от днес

29сепцял денСъздателят в кината и IMAX от днес

ПОДРОБНОСТИ

Живеем в бъдещето. С все по-дълбокото навлизане на Изкуствения интелект (ИИ) във всевъзможни сфери от живота ни, част от ранните пророчества на майсторите на научнофантастичния жанр са вече реалност, а заедно с това растат и опасенията за възникването на криза, която би могла да доведе до краха на човечеството. Свят, в който ИИ владее Земята, а хората водят отчаяна битка за оцеляване, е вече не само напълно вероятен, но според мнозина учени – и неизбежен. На 29 септември режисьорът на Rogue One: История от Междузвездни войни Гарет Едуардс ще ни разкрие ужаса, но и красотата на този не много далечен свят във фантастичния екшън трилър Създателят.

Действието на филма се развива десет години след като ИИ детонира ядрена бомба в Лос Анджелис и започва война с хората. Джошуа Тейлър (Джон Дейвид Уошингтън), закоравял бивш агент от специалните сили, е вербуван да открие и убие Създателя – неуловимия архитект на напреднал ИИ, който е разработил мистериозно оръжие със силата да сложи край на войната… и на самото човечество. Джошуа и неговият екип от елитни оперативни служители пътуват през вражеските линии в тъмното сърце на територия, окупирана от ИИ само за да открият, че оръжието, което са инструктирани да унищожат, е под формата на малко дете (Маделин Юна Войлс).

Способни ли сте да убиете разумно същество – дете, било то и в името на оцеляването на милиони? Ами ако единственото нещо, за което то жадува, е свободата и правото на автономно съществуване на своя вид? Как може да запазим човешкото в нас дори и пред лицето на пълното унищожение? Това са само част от темите, които разглежда Създателят, под вещото ръководство на Гарет Едуардс, който за пореден път демонстрира майсторството си да комбинира интимна история с пълнокръвни герои и експлозивна епична визия.

ВРЕМЕ

цял ден (петък)

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.