EVENT BG

Събор „Ритъмът на България 2023“

22сепцял ден24Събор „Ритъмът на България 2023“

ПОДРОБНОСТИ

Националният фолклорен събор „Ритъмът на България 2023“ ще се проведе в Ловеч на 22, 23 и 24 септември. Сцената ще бъде издигната на пл. “Екзарх Йосиф I”. През трите вечери ще има концерти  на двама гост-изпълнители и един танцов състав. Участниците са Ивелина Колева, Гуна Иванова и  ТА „Балкански огън“. През деня от 10.00 часа до 18.00 часа е програма на записали се участници, които ще представят вокално и танцово изкуство.

Организатори са НЧ „Бяла Анаста – 2016“ и Модна къща „Перлита“, с подкрепата на Община Ловеч и Съюз на организациите за любителско изкуство /СОЛИ/.

Съборът има за цел съхранението и разпространението на българския фолклор, възможността за запознанство, взаимопомощ и обмяна на опит на хореографи, музикални ръководители и изпълнители – радетели на българщината. „Ритъмът на България“ е своеобразна среща на всички сценични изкуства, свързани с народното творчество и изпълнители от различните жанрове и възраст от всички фолклорни области в името на приемствеността и обичта към българското наследство.

ВРЕМЕ

септември 22 (петък) - 24 (неделя)

МЯСТО

Ловеч

Ловеч, Зоокът

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.