СТРАНАТА

90 са населените места с режим на водата в Търговищка област

Деветдесет населени места в Търговищка област са с режим на водоподаване. Това отчете управителят на ВиК-Търговище Явор Миланов по време на работна среща по проблемите на водоснабдяването, инициирана от областния управител Митко Стайков. Най-много хора без редовна вода по чешмите има в град Омуртаг.

“Трайното засушаване през годината доведе до сериозни проблеми с осигуряването на вода за населението”, заяви областният управител. По негови думи, жители на различни населени места отправят жалби и сигнали до Областна администрация – Търговище, заради нередовно водоподаване. “Необходимо е да работим единно, за да създадем реални възможности за осигуряване на питейно-битовото водоснабдяване на жителите на област Търговище. Нужно е да търсим и въвеждаме в експлоатация алтернативни водоизточници, за да не пресъхват чешмите в домовете на нашите съграждани”, каза пред присъстващите Стайков.

Явор Миланов заяви, че за да се реши проблемът, е наложително да бъде извършена цялостна подмяна на съоръженията от вътрешната водопреносна мрежа в Омуртаг, като всички видими аварии се отстраняват своевременно.

В тази връзка областният управител информира присъстващите, че е провел разговори със заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за неотложната необходимост от осигуряване на целево финансиране по съществуващ проект за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа на град Омуртаг. Проектът за цялостна подмяна на ВиК-съоръженията в град Омуртаг е на обща стойност от над 13 млн. лв.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отСТРАНАТА

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %