Без категория

Над 1500 участници пристигат за събора „Пирин пее“

Под патронажа на президента на Република България- г-н Румен Радев, XVI-ти събор на народното творчество – „Пирин пее“ 2022 г. събира над 1500 участници от всички общини на територията на област Благоевград, както и гости цяла България.

По повод и 60-тата годишнина от първата среща на самодейците от Югозападния край, в рамките на два дни ще бъдат показани опазени през вековете образци от българския фолклор и етнографска традиция.

Събитието ще бъде открито на 30-ти юли от 10:00 часа с представяне на фолклорните състави и изпълнители на събора на 3-те сцени. В 19:30 часа ще се състои концерт- спектакъл „Земя на песни“, посветен на 60-тата годишнина на Събора на народното творчество „Пирин Пее“.

Програмата продължава на 31-ви юли /неделя/ отново в 10:00 часа с представяне на фолклорните състави и изпълнители на събора на 3-те сцени.

Традиционно в рамките на Събора се организират и честванията посветени на 119 години от Илинденско-Преображенското и 144 години от Кресненско-Разложкото въстание.

В тази връзка в неделя от 11:00 часа ще се извърши тържествен ритуал пред паметника на Илинденско- Преображенското въстание. Заключителният Гала концерт, в присъствието на президента на Република България, ще започне в 12:30 часа на главната сцена.

About the author

rosen

Add Comment

Click here to post a comment

Последни коментари

Няма коментари за показване.

Архив

Категории