26 са заразените в Дома за стари хора в Хайредин

covid-19-test

Общо 26 потребители и служители от персонала в Дома за стари хора в село Хайредин са дали положителни резултати за коронавирус, съобщиха от областната администрация във Враца.

От общия брой 15 са възрастни хора, които живеят в Дома, а останалите са от персонала, се уточнява в съобщението. Заразените са открити при профилактични изследвания в социалното заведение.

По данни на директора на Дома и от епидемиологичното проучване, всички с установено заразяване не проявяват симптоми на заболяването.

Предприети са общи противоепидемични мерки, започнато е всекидневно медицинско наблюдение на потребителите на услугата, допълват от областната администрация. При необходимост, ще бъде предприета незабавна хоспитализация на хората, които проявят симптоми на Ковид-19.

Общо в област Враца днес са регистрирани 85 заболели, като всичките са за домашно лечение под лекарско наблюдение. Най-голям е броят на случаите – общо 23, в община Враца.

Активните случаи сега в областта са 1454. От тях са хоспитализирани 121 души в среднотежко и тежко състояние.

Починалите досега са 94, като през последното денонощие двама са загубили битката със заболяването. Излекуваните са общо 1555.

What is your reaction?

0
Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
Росен Димитров
Изпрати инфо за събитие на pr@eventbg.info или се обади на +359 896 020004

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *