ФЕСТИВАЛИ

Филмовият фестивал във Венеция започва при строги противовирусни мерки

Филмовият фестивал във Венеция започва утре с италианската продукция Lacci на Даниеле Лукети с Луиджи Ло Кашо и Алба Рорвахер, която има привкус на заявка за победител.

Това е първият голям фестивал в ерата на COVID-19 с всичко, което може да се очаква по отношение на усложнения и страхове, бюрократични процедури и норми, които трябва да се спазват. И ако през последните години Лидо беше нащрек срещу опасност от тероризъм, днес се издигат стени срещу COVID-19.

От една страна искат да се върне публиката в салоните, а от друга се поставя сива стена на разделение между киноманите и любопитните, които други години обсаждаха кулисите, за да грабнат автограф или си направят селфи с Клуни или Бандерас, да ги отдалечат и да избегнат събиранията с всички рискове.

Вазите с ярки азалии за оживяване на сивата стена леко усъвършенстват решението, което от утре вечер ще види света – Палата на киното, червения килим с позиции за фотографите от едната страна и всичко друго, което остава отвън. Друго решение няма, тази година ще е така. Остават металните рамки-детектори за проверка на съдържанието на багажа и акредитациите.

Този път ще измерват и температурата и ще подканят да се дезинфекцират ръцете . Но едно е сигурно – за да присъствате на този фестивал трябва да сте дигитално грамотни и подготвени, защото всичко става през електронна платформа за резервации и проследяване.

Положителният резултат е, че ще видим един фестивал без хартия, какъвто Грета би одобрила /жалко, че няма да присъства!/, никаква хартия, освен каталога и програмата, всичко останало минава през QR код.

Както винаги целият екип на Фестивала е в готовност, но наоколо има малко хора, много магазини са затворени, дори митичния хотел Excelsior има много места, останали свободни от спонсори и почетни гости, които няма да пристигнат.

Що се отнася до акредитираните , утре цифрата ще бъде официална, но това, което е сигурно е, че около 1100 журналисти са получили акредитациите си, но е ясно, че ще има сериозен спад в сравнение с последните години, особено по отношение на чужденци, преди всичко американци, съобщава АНСА.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %