ФЕСТИВАЛИ

Фестивал на португалското кино в Бургас

След два дни ще започне Фестивалът на португалското кино в Бургас. Четири интересни заглавия ще бъдат представени пред бургазлии и гостите на морския град. Прожекциите ще бъдат с начален час 21.00, на открита сцена “Охлюва”, а входът е свободен.

Ето кои заглавия ще можете да гледате в края на август:

28 август, 21 ч, сцена “Охлюва”

“Амалия”, музикален, биографичен, 2008, 127′, Режисьор: Карлуш Коелю да Силва

Филмът започва през 1984 г. в хотелска стая в Ню Йорк, когато Амалия се кани да се самоубие. Връщайки се 30 години назад, виждаме целия й живот – с емоциите на детството, с шеметната й кариера и с непрестанните разочарования.

От бедността на детството ѝ до блясъка на нейната успешна кариера, Амалия Родригеш – най-великата фадо певица за всички времена, се стреми да пее и оцелява, да живее и обича.

29 август, 21 ч, сцена “Охлюва”

Песента на Лисабон”, комедия, музикален, романтичен, 1933, 85′, Режисьор: Жозе Телмо

Вашку живее бохемски, благодарение на месечната помощ на лелите си, които живеят в провинцията и никога не са посещавали Лисабон. Те вярват, че Вашку е успешен лекар със собствен кабинет. Той всъщност обикаля заведенията, ухажва красиви жени, пее фадо и се забавлява, докато не идва най-лошият момент в живота му – в деня, в който не успява да вземе изпита си за Медицина, получава писмо от лелите си, че идват в Лисабон да го посетят и видят успеха му.

30 август, 21 ч, сцена “Охлюва”

Алентежу, Алентежу, документален, музикален, 2014, 85′, Режисьор: Сержио Трефо

Този филм е музикално пътуване до съвременна Португалия, към уникален начин на изразяване и страстта на неговите интерпретатори чрез канте алентежано – португалски традиционен музикален жанр, обявен за културно наследство на ЮНЕСКО през 2014 г

31 август, 21 ч, сцена “Охлюва”

“Войник за милиони”, биографичен, исторически, военен, 2018, 85′, Режисьори: Гонсало Галвао Телеш, Хорхе Пайшао да Коста

По време на Първата световна война Анибал Аугущо Миляиш,  за да спаси другарите си, се отделя от екипа си и се бори сам срещу германските атаки. За проявената на бойното поле смелост е награден с най-високото национално признание.

При лошо време прожекциите ще се преместят в зала “Георги Баев”

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %