ФЕСТИВАЛИ

Търси се: “Най-вкусната рибена чорба на Бургас”

На 11, 12 и 13 септември 2020 в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното, в рамките на който за втора поредна година специално жури ще отличи  “Най-добрата рибена чорба на Бургас”.

В конкурса могат да се включат заведения от града, чиито готвачи знаят една от най-добре пазените тайни по Черноморието ни – рецептата за най-вкусна рибена чорба!

Победителят в оспорваната надпревара ще получи специален приз, който да окачи в заведението си като удостоверение, че именно там ще се предлага най-добрата рибена чорба в Бургас през следващата година.

За целта всички желаещи трябва да сготвят и донесат специалитета на 13 септември 2020 (неделя), в 12 ч. на Фестивала на рибата и виното. Чорбата трябва да бъде сготвена в същия ден, необходими са 4 порции, донесени в собствен съд. Журито ще оцени вкусови качества, съставките и цялостно впечатление от рецептата и чорбата. Гласуването ще бъде абсолютно безпристрастно, осъществено чрез т.нар. „сляп тест“.

Публиката също ще може да гласува за най-добра рибена чорба, чрез представителна извадка от посетители на фестивала.

Предварително потвърждение за участие се изисква на info@streetfoodfest.bg.

Фестивалът на рибата и виното е с вход свободен, а програмата – повече от атрактивна!

Освен пресни морски деликатеси, приготвени директно пред посетителите от най-добрите бургаски заведения, селектирани изби от цялата страна ще представят най-добрите си вина, допълнени със съвети какво питие с каква храна трябва да съчетаваме.

Местни танцови състави и изпълнители ще допълнят дневната програма на фестивала, а в кулинарната зона ще видим познати и популярни имена, които ще демонстрират готварските си умения.

И в трите дни във фестивалната зона ще има забавления за малки и големи, състезания, танци, фокуси, куклен театър, лятно кино и много изненади. 

Всяка вечер ще завършва с музика на живо – на сцената ще видим и чуем любими изпълнители на няколко поколения – Йорданка Христова, Орлин Павлов, Георги Мамалев, Стефан Вълдобрев, “Керана и космонавтите”.

Любители на морските деликатеси и виното от цялата страна – очакваме ви в Бургас на 11, 12 и 13 септември 2020!

Фестивалната зона ще бъде разположена в парк „Приморски“ (до Експоцентър „Флора“) и ще работи от 16.00  до 23.00 ч на 11.09 и от 11.00 до 23:30 през останалите 2 дни.

Входът е свободен!

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %