EVENTBG.INFO

Турнир по конен спорт „Купа София“

От 11 часа на 18 май – преди същинското състезание, ще има демонстрация на уестърн езда, чиито стил е напълно различен от вековните ездови традиции по земите ни, а също и в Европа.

На голямата поляна в Южния парк в София на 18 май ще се проведе второто издание на турнира по конен спорт „Купа София“, като на него за първи път ще има и демонстрация на уестърн езда.

Турнирът, създаден по модела на конните състезания, които традиционно се провеждат в центъра на Виена, Берлин, Лондон, Париж и други мегаполиси по света, доближава спорта до хората в позната градска среда.

Събитието се организира от конна база „Ниеса“ и Българска федерация конен спорт под егидата на кмета на столицата Йорданка Фандъкова. То е безплатно за публиката, а като подарък за посетителите е предвидена възможността големи и малки да се качат на пони или на кон, водени от квалифицирани инструктори.

От 11 часа на 18 май – преди същинското състезание, ще има демонстрация на уестърн езда, чиито стил е напълно различен от вековните ездови традиции по земите ни, а също и в Европа. Досега такава програма не е представяна на турнир в България.

Следва състезание по прескачане на препятствия за деца, трениращи в конна база „Ниеса“. А след него демонстрацията по обездка ще покаже най-изящните движения, които владеят конете и синхронът между кон и ездач. Програмата ще изпълнят Райко Гануков, балкански и многократен републикански шампион, и неговата ученичка Мирела Райкова, вицебалкански и държавен шампион.

В 13 ч. започва основното състезание за „Купа София“, в което ще вземат участие най-добрите ездачи на България в дисциплината прескачане на препятствия. Водещ на „Купа София“ ще бъде Део.

Във връчването на наградите на призьорите ще се включат и тримата състезатели на конна база „Ниеса“, взели участие в световните игри за хора с интелектуални затруднения „Спешъл олимпикс“ в Абу Даби тази година и донесли оттам златни, сребърни и бронзови медали.

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.