ФЕСТИВАЛИ

Тридневен „Уикенд на Мария“ започва в Бургас

На 15 август празнуват над 130 хиляда българки с името Мария. В тяхна чест сме подготвили специален уикенд, изпълнен с разнообразна програма и много изненади.

Всички именици ще могат да се възползват от свободен достъп до живите изложби с аквариумни риби и пеперуди, както и до всички музеи в Бургас.

Всички празнуващи могат да се възползват от промоция за полет с парапланер, като ще получат безплатни снимки за спомен от незабравимото преживяване.

Програмата от тематичния уикенд на острова стартира от днес с откриване на фотоизложба „Дом на светлината – морските фарове от България и света” и представяне на книгата „По пътя на пулсиращата светлина” с автор Бела Бенова“.

През деня ще работи и празничният базар на изкуствата, в който участват майстори на художествени произведения, бижута и украси. Пъстра палитра от шевици, дърворезба, восъчни фигури, минерали и вкаменелости, смола, естествени цветя и билки ще събере на Острова творци и галеристи от цялата страна. Съюзът на бургаските художници ще бъде представен в празничния базар на изкуствата от 7 млади автори.

„Вечерта ще се състои морско приключение с пътуване до острова и концерт на LEMON BOX & RED LIGHT District Project сред вълните. Двете групи ще поднесат неповторими емоции със съвместния си концерт. Съчетанието между модерна музика, романтика и магията на Острова ще превърне лятната вечер в запомнящо се преживяване“, съобщиха от Общината.

Корабчето отплава в 20.00 часа от Магазия 1. Билети можете да намерите в Туристически информационен център “Часовника”, в Магазия 1, и в Грабо.бг.

Кулминацията на празника на 15 август е концертът от 21.00 часа на Стефан Вълдобрев и “Обичайните заподозрени”. На острова акостира една от най-забележителните групи на съвременната ни музикална сцена. “Обичайните заподозрени” ще бъдат в състав: емблематичният български актьор, певец, композитор и филмов режисьор Стефан Вълдобрев, рок легендата Иван Лечев, джаз (етно) рок виртуозът Стоян Янкулов, басистът Веселин Веселинов – Еко и китаристът Мирослав Иванов.

Една голяма част от най-интересните бургаски събития тази седмица, обединени под шапката на тематичния Уикенд на Мария, са базирани в или около експоцентър “Флора” в Морската градина. Там можете да слушате музика, да гледате куклен театър, да видите живи папагали, екзотични тропически пеперуди или да си купите книга от многобройните павилиони на предстоящото изложение “С книга на плажа”. Не пропускайте и “Джаз в Бургас” и невероятните Ангел Заберски бенд на 14 август, Бургас биг бенд на 15 август. Също на Флората в неделя музикалната фурия Милица Гладнишка се завръща със спектакъла на годината “Титанично”.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %