ПОЛЕЗНО

Тотална блокада в София

Забраниха влизането и излизането от София от 00.00 ч. в нощта срещу петък до второ нареждане. Това беше обявено на извънреден брифинг в Министерския съвет в четвъртък вечерта.

„През вчерашния ден сме върнали над 5-6 000 коли от основните изходи на София. Трафикът в момента е изключително спокоен. Имаме готовност да реагираме, ако се усили“. Това заяви зам.-директорът на СДВР ст.комисар Антон Златанов.

„Предполагам, че повечето хора са гледали снощи брифинга и са наясно със заповедта, но има и такива, които не са. Инструктираме още полицаите от снощната смяна. Сега ще дойдат новите, ще дадем и на тях указания”, посочи още той. И допълни: „Нашата цел наистина не е да саботираме някой, който кара болен човек в колата. Това няма да се случи”.

По думите му всяка една декларация от вчерашния ден ще бъде проверена. „Всеки, който е декларирал неверни данни, ще си понесе съответната отговорност“, категоричен бе Златанов.

Той заяви, че тези, които минават през КПП-тата в позволения часови диапазон и посочват, че пътуват по работа, ще трябва да посочват и телефон на работодателя. „Ще се преценява дали на момента да се звъни на работодателя или в последствие да се направи проверка“, посочи още Антон Златанов.

В първите часове след налагането на забраната имаше хаос и тревога. Нареждането беше въведено в 00:00, но полицаите получиха новите разпореждания по-късно. Един час след забраната все още се проверяваше по старите правила, а част от преминаващите се притесниха, че утре няма да могат да отидат на работа.

„Аз живея в Перник. Карам жени, които работят в София и са до 12 на работа. Притесняваме се, защото трябва да минем и да си отидем при семействата. Казаха, че запечатват София и много се притесних, защото майка ми е на легло, а трябва да се прибера“, каза един от преминаващите.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отПОЛЕЗНО

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %