EVENTBG.INFO

Стартира цялостен ремонт на бул. „Проф. Яким Якимов“ в Бургас

Бул. „Проф. Яким Якимов“ е част от южния обход на Бургас. Той има важната задача да служи за изнасяне на транзитния поток автомобили извън центъра на града, насочвайки го към новия Пътен възел „Запад“ и цялостно реконструираната ул. „Крайезерна“. Това е най-натовареният пътен маршрут в Бургас и то не само през лятото, тъй като ежегодно по него минават тежкотоварни автомобили.

Община Бургас успя да осигури необходимото финансиране и стартира мащабен ремонт на бул. „Проф. Яким Якимов“. Целта е движението по него да стане едновременно по-удобно, по-бързо и по-безопасно. Предстои подмяна на амортизираното старо с ново асфалтово покритие, изграждане на нови тротоари, бордюри, осветление. В проекта е заложено и обособяването на допълнителна лента за дясно движение от бул. „Проф. Яким Якимов“ към бул. „Стефан Стамболов“.

Намерението на Общината е строителните дейности да бъдат изпълнени до началото на юни, когато започва същинският летен сезон с хилядите автомобили, пътуващи към Бургас и морето ежедневно.

* Важно съобщение във връзка със започващия цялостен ремонт на бул. „Проф. Яким Якимов“:

За периода от 12.03.2019 г. до приключване на ремонтните дейности на 15.05.2019 г., ще бъде въведена временна организация на движението в района. Поетапно ще бъдат затваряни ляво и дясно пътно платно с активно ползване за движение на пътните превозни средства и на локалното пътно платно до ж.к. „Славейков“. От съображения за сигурност, в платното за движение от пътен възел „Надгарови коловози“ в посока  кръстовище с кръгово движение, образувано от бул. „Проф. Яким Якимов“ с бул. „Стефан Стамболов“ и ул. „Транспортна“, се въвежда забрана за преминаване  на товарни автомобили над 10 тона за посочения период.

По време на ремонтните дейности, като алтернативните маршрути за товарни автомобили водачите могат да ползват следните обходи:

– ул. „Одрин“, път III-9008, път BGS-1030 /обход Лукойл/, път III-6008 посока път I-6 „София-Бургас“;

– ул. „Крайезерна“, бул. „Т. Александров“, бул. „Захари Стоянов“,  разклон кв. „Горно Езерово“, път III-7909, път III-5392, път III-6008 посока АМ „Тракия“.

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.