АФИШ

София Филм Фест във Варна

Филмовият фестивал стартира тази вечер в двора НУИ „Добри Христов“, с начален час 19.30, а от 21.00 ч. зрителите ще се срещнат премиерно с копродукцията на Белгия, Холандия, Хърватия и България „Босият Император“ на авторския тандем Джесика Удуърт и Петер Бросенс, продължение на комедията „Белгийският крал“.

Втората фестивална вечер отново е със същата локация и организаторите отново са подготвили напитки и музикална програма за всички гости още от 19.30 ч., та така чак до четвъртък. Прожекцията на филма, носител на Наградата „ЛУКС“ на Европейския парламент за 2019 година „Господ съществува,името й е Петруния“ на режисьорката Теона Стругар Митевска ще започне в 21.00 ч.

От 21.00 ч. на 12 август в двора НУИ „Добри Христов“, организаторите канят всички почитатели на класическия киноразказ на среща с най-новия филм „Шарлатан“ на легендарната майсторка на полското кино, режисьорката Агнешка Холанд. Премиерата на тази копродукция между Чехия, Ирландия, Словакия и Полша беше на Берлинале 2020.

Четвъртото фестивално соаре отново започва с вино и музика от 19.30 ч., а от 21.00 ч. започва прожекцията на един от най-обсъжданите и харесвани филми на 2019 година, документалния разказ на Тамара Котевска и Любомир Стефанов – „Медена земя“. Това е единственият филм до момента, номиниран едновременно за две награди „Оскар“ – за най-добър международен и най-добър документален филм.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отАФИШ

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %