EVENTBG.INFO

Софийски фестивал на науката 2019

Тази година фестивалната програма хвърля светлина върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019-та.

Какви тайни крият черните дупки? Може ли изкуственият интелект да има предразсъдъци? Животът преди и след Земята, куриозните истории зад някои големи научни открития, изгубеният свят на българските динозаври и още много интересни теми – Софийският фестивал на науката представя над 100 български и международни учени. 

През месец май София отново ще се превърне в столица на науката. Деветото издание наСофийския фестивал на науката ще се проведе от 9 до 12 май в София Тех Парк, с участието на над 100 български и международни учени.

Тази година фестивалната програма хвърля светлина върху личности и събития, чиито годишнини отбелязваме през 2019-та − от Леонардо да Винчи и първата околосветска експедиция на Магелан и Елкано, през кацането на Луната до създаването на Периодичната система на химичните елементи, основаването на БАН и на Международния астрономически съюз.

Изложби ще напомнят за богатството на света – от дълбините на морските води до безкрая на Космоса и изгубените светове, от редките химични елементи до науката, която ангажира посредством изкуство. 

Новост тази година са зона “Направи си сам” и работилници, където деца и подрастващи ще работят с новите технологии, ще създават хуманоидни машини и лего роботи, ще изследват виртуалните светове на Minecraft, платформата за изкуствен интелект Azure AI Services, 3D технологии и ще участват в различни иновативни занимания.

Благодарение на партньорството между Британски съвет, МОН и Столична община, всички събития за деца са напълно безплатни и хиляди ученици отново ще участват в забавни събития и практически работилници, заедно със своите преподаватели или родители.

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.