СТРАНАТА

Самоков приема този уикенд Европейския шампионат по мотокрос

Близо две седмици изминаха от състезанието на мотополигон „Горна Росица“, град Севлиево и на ред вече идва легендарния мотополигон „Ридо“, град Самоков. Предстоящото състезание е трети кръг на BMU European Motocross Championship и втори кръг за републиканския шампионат, и е част от веригата Grand Prix Bulgaria 2020.

Мотополигон „Ридо“, в цялата негова уникалност, винаги е свързван с името на Георги Янакиев, легенда в бензиновите спортове, дългогодишен председател на СБА и БФАС, радетел на спорта и не на последно място човек с голямо сърце за моторните дициплини и визия, донесла много слава на страната ни.

Това ще бъде шестото поред издание на мемориала Георги Янакиев, като неговото наследство на мотополигон „Ридо“ изисква и една добра подготовка от страна на организатора в лицето на СМК Ридо Самоков.

И СМК Ридо Самоков вече няколко седмици с подкрепата на Община Самоков работят усилено за реализирането на това международно състезание, в което ще видим представители на Гърция и Румъния, като отново очакваме техният брой да е над 110 участника в различните класове на шампионата.

Напомняме, че съгласно заповед на МЗ и съответно на ММС, състезанието се провежда без публика, като няма да бъдат допускани лица извън тимовете на състезателите на мотополигона. С цел да се осигури спазването на заповедта, призоваваме за разбиране от страна на феновете, като по този начин помогнем на организаторите да се концентрират в състезанието, което се очертава да бъде кално. А калта на Ридо е тежка.

Особено за състезателите от клас МХ50, които направиха своя първи официален старт в Севлиево преди две седмици и всички видяхме, че всяко начало е трудно, но не и невъзможно. Към момента, лидер в шампионата с актив от 47 точки е Никола Мутафчиев (Панчо Рейсинг Тийм, КТМ), но всички знаят, че при тежки условия, имайки в предвид очакваните дъждове в планинските региони , един такъв клас като МХ50 (а и не само) е непредвидим.

През 2019, пилотите от МХ65 също имаха възможността да изпитат на свой гръб силата на Ридо, като те бяха единствения клас който се проведе в 100% дъжд, като дори и най-добрите имаха своите трудности. Лидер в шампионата при „малко по-големите“ след два кръга е Дани Цанков (М6 Ямаха Рейсинг Тийм, Ямаха, 97т.), следван от Венцислав Тошев (Мото Спорт Варна, КТМ, 91т.), а трети със 73 точки е Илия Димитров (Киппен МХ Рейсинг Тийм, КТМ).

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отСТРАНАТА

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %