ТЕЛЕВИЗИЯ

„Рецепти за оцеляване“ в „Темата на NOVA“

0

Наричат ги „забравени от България“ и за тях често се говори със съжаление и нескрита тревога. Как изглежда животът на най-бедните и най-възрастни хора в нашата страна, разказват авторът Биляна Борисова и операторът Кирил Борисов тази неделя в „Темата на NOVA”. Имат ли рецепта за справяне с тежките условия, които заплашват битката на Северозапада за по-достойно място на картата на страната, ще стане ясно тази неделя след централната емисия новини.

На прага на есента, тревогите на хората в най-бедния край на страната са малко по-различни от тези, за които хората в големите градове са свикнали да слушат. И ако на други места въпросът е “Ще се справим ли?“, там се питат “Дали ще оцелеем?”. Времето при тях тече неусетно, работата им надделява над всички проблеми и пандемии. Те помнят добре и други икономически кризи, знаят и за по-тежки и свирепи заболявания – затова са намерили свои начини да се справят с едно от най-сериозните здравни предизвикателства на нашето време.

Още от пролетта основното вълнение на героите е с какво ще ги дари природата през лятото. Тази есен личните консервни фабрики работят във всеки двор, а възрастните хора в най-бедната област у нас запазват високия си дух, въпреки че са в рисковата група. Прогнозите, че увеличението на заболелите с COVID-19 ще продължи с високи темпове и през следващите месеци ги притесняват, но са сигурни, че има светлина в тунела.   

Гледайте „Рецепта за оцеляване“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 20 септември, веднага след централната емисия новини.

Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

  Авишай Коен с два концерта на PlovdivJazzFest

  Previous article

  Връзката между българската смелост и ракията

  Next article

  You may also like

  Comments

  Leave a reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *