АФИШ

Предпремиера на филма “Патриарха на градежа”

Прожекция на филма “Патриарха на градежа” ще се състои в Бургас на 26 август. Актрисата с бургаски корени Гергана Стоянова е лицето във филма “Патриарха на градежа”. Лентата за съратника на Левски – Иван Грозев, като предприемач и първи председател на Българската търговско-промишлена палата, ще бъде излъчен пред бургазлии на 26 август, сряда, от 21 ч., на открита сцена “Охлюва” .

Прожекцията на филма “Патриарха на градежа”, дело на Five Star Media Group, с подкрепата на БТПП, се реализира в партньорство с Община Бургас.

Това е първата обществена предпремиера на филма.

“Патриарха на градежа” е посветен на живота и делото на карловчанина Иван Грозев – близък съратник на Васил Левски и автор на прословутия революционен Карловски закон, легендарен предприемач, един от строителите на Баронхиршовата железница, концесионер на мини Мошино след Освобождението, кмет на София и един истински почтен мъж – от тихите герои на България.

“Патриарха на градежа” е също така своеобразна разходка из събитията у нас в края на XIX и началото на XX век, един от най-динамичните периоди в българската история.

Филмът е реализиран със звездното участие на актрисата Гергана Стоянова – в ролята на националната Съвест, която не оставя мъже от калибъра на Иван Грозев да бъдат забравени.

Режисьор на “Патриарха на градежа” е Степан Поляков, с над 50 документални филма зад гърба си; оператор е Момчил Александров; монтажът е на Цветелина Василева; основен сценарист е Катерина Хапсали, автор на няколко бестселъра.

“Патриарха на градежа” беше заснет по време на карантината при изключително строги мерки за сигурност и всички допълнителни усложнения, които екипът трябваше да преодолее с желязна логистика, ентусиазъм и усещане за историческа мисия.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отАФИШ

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %