ТЕЛЕВИЗИЯ

Най-новите факти за дейността и залавянето на Васил Левски

Кои са последните сведения за живота на апостола на Свободата Васил Левски, които станаха известни благодарение на усърдната работа на българските историци, които прегледаха османските архиви – отговорите на този и още интересни исторически въпроси ще бъдат на фокус в предстоящото издание на „Операция История“ на 19 юли, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Специален гост ще бъде един от най-добрите български историци у нас- проф. Пламен Митев, който има изключителни познания по темата за Левски, Българското възраждане и освобождението на страната ни от Османско владичество. В неделния следобед, той и водещият на историческото предаване Росен Петров, ще разговарят за подробностите около залавянето на Дякона и пътя на неговата революционна дейност.

Предаването ще продължи с дискусия за българската съдба и за дългата ръка на Москва. Това е една от най-сложните и спорни теми от нашата история. Любопитни факти ще сподели специалистът по нова българска история, главен асистент Светослав Живков. Той ще разкаже кои известни българи са били свързани с руското разузнаване в миналото и по какъв начин са оперирали тази своя тайнствена дейност. Тези и още интересни теми и коментари очаквайте тази неделя, на 19 юли, от 16:30 часа, по Bulgaria ON AIR.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %