ТЕЛЕВИЗИЯ

Композиторът Петър Цанков в поредицата “Умно село“

„За да осъществиш мечтата си, трябва да се готвиш цял живот. И ако един ден имаш тази възможност, ти просто да си готов“, споделя великият български музикант Петър Цанков, един от основателите на обичаните от няколко поколения рок групи  „Бандараците“ и „Щурците“.

На 16 август, ще се излъчи петият епизод от документалната поредица „Умно село“. Във филма „Възгледите на стария капитан“, композиторът и автор на най-добрия учебник за ударни инструменти разкрива своя вътрешен свят, говори за мечтите, морето, първото плаване и опияняващата любов към музикалните ноти. Не случайно това е и един от любимите документални портрети, изрисувани от авторите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов.

Филмът е изпълнен с много песни, приказки за “лека нощ”, шума на морето и почти пустият и самотен плаж на “Корал”, където бившият Бандарак и Щурец живее сам в своята каравана през горещите летни месеци. В него Петър Цанков разгръща страниците на своя безкрайно ценен и овехтял капитански дневник, изстудява мента в хавлиен чорап и се връща в най-съкровените си спомени през смях и сълзи. Преплуването през мечтите на маестро Петър Цанков – гледайте тази неделя, 16 август, точно в 19:30 часа, в документалната поредица „Умно село“, по Bulgaria ON AIR.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %