СТРАНАТА

За 9 области на страната е обявен жълт код за дъжд и гръмотевици

Жълт код за обилни валежи с гръмотевици е обявен за 9 области в страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик.

Привечер и през нощта срещу 16 август 2020 г. в старопланинската част на областите Видин, Враца и Монтана се очакват интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. Има условия за градушки. Ще има локални значителни количества на валежа – между 30 и 50 л/кв. м.

Интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури, с условия за градушки и локални значителни количества на валежите между 30 и 50 л/кв. м. се очакват и за областите София-област, София-град, Перник, Кюстендил, Благоевград.

Привечер и през нощта срещу 16 август 2020 г. в Западните Родопи в област Пазарджик се очакват интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. И там ще има условия за градушки и локални значителни количества на валежа между 30 и 50 л/кв. м.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отСТРАНАТА

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %