СЦЕНИ

Започват „Люляковите музикални вечери“ в Ловеч

Тази вечер на сцената на Драматичния театър концерт ще изнесе Софийската филхармония.

В Ловеч тази вечер се откриват „Люляковите музикални вечери“, които ще продължат до петък. Те водят началото си още от първите години на XX век, но са прекъсвани два пъти – праз 1944 и 1989 г. Преди пет години Общината ги възстановява и с тях започват събитията, посветени на празника на града – 11 май.

Тази вечер на сцената на Драматичния театър концерт ще изнесе Софийската филхармония, съобщи Димитрина Дренска от отдел „Култура“ на Общината:

„Софийската филхармония ще изпълни концерт за цигулка и оркестър и симфония номер 5 на Бетовен. Опитваме да предложим на ловчанлии по-висок клас музика“.

В следващите вечери бургаската опера ще представи операта „Аида“, а плевенската филхармония – откъси от мюзикъли и оперети със солист Люси Дяковска.

За първи път програмата предвижда и концерт в катедралния храм „Св. Св. Кирил и Методий“ с изпълнения на квартет „Ева“ и църковния хор към катедралата.

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА