АФИШ

Забавни летни преживявания в музей „Етър“ в Габрово

0

В Мотковото кафене посетителите имат възможността да пият кафе на пясък, сварено в джезве. След като се наслади на напитката, всеки турист може да получи и предсказание за бъдещето.

„В Мотковото кафене вече се предлагат и указания за значението на фигурите, чрез които се гледа. Посетителите могат да научат как точно да държат чашата си, накъде да я обърнат, в кои фигури да започнат да се взират първо и как да ги тълкуват“, обясняват музейните уредници.

Организират се тематични съботи и недели през юли в музей „Етър“ „На раздумка“ е на 4 и 5 юли. Освен гледането на кафе и указанията как се прави това, посетителите могат да се насладят на билков чай с лед в Център Българка.

В Музейния детски център отваря врати пазар, на който малчуганите и техните родители да се научат на тънкостите на търговията с плодове и зеленчуци. Разбира се, става въпрос за игра, чрез която знанията за този занаят от миналото да се предадат на съвременните поколения.
През следващите почивни дни – 11 и 12 юли, музеят предлага включване на посетителите във вечните настолни игри – табла, „Не се сърди човече“, „Дама“.

На 18 и 19 юли в музей „Етър“ има възможност да се практикуват семейни игри за разтуха, като например „Прескочи с кобилица“ и “По стъпките на…“, а на 25 и 26 юли музеят предлага наблюдаване на работен процес на създаване на ленд-арт инсталации, оцветяване на шевици и „Забавни минути с поуки“ в Музеен детски център.

В Център Българка ще има работилница за направа на натурални сапуни. Новите преживявания в музей „Етър“ през летния сезон се предлагат без допълнително заплащане над вече утвърдените цени за вход.

Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

  Седмица на чешката култура в „Двореца“ в Балчик

  Previous article

  Фестивал „Вино и храна“ започва във Варна

  Next article

  You may also like

  Comments

  Leave a reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  More in АФИШ