СЦЕНИ

Жълт код за силен вятър или снеговалежи за цялата страна

Жълт код за силен вятър или снеговалежи е в сила днес за цялата страна.
Бурен вятър, снеговалеж и намалена видимост затрудняват движението на прохода Шипка. Пътното платно е заснежено, опесъчено и проходимо при зимни условия, съобщават от Областното пътно управление Стара Загора. Температурата е минус 9 градуса, информира дежурният в областно пътно управление Лъчезар Костов.
Ураганен вятър в село Въбел остави жителите без ток и телефонни връзки. Няма бедстващи. Има паднали дървета. Основните пътища се почистват и опесъчават.
През нощта на места започна обилен снеговалеж, който доведе до пътни ограничения. До 50 метра е ограничена видимостта поради мъгла в района на Стара Загора, а до 100 м – в района на Враца, Плевен и Сливен.
Движението по пътя Русе – Бяла в района на Обретеник временно е в една лента поради катастрофирал тежкотоварен автомобил. Трафикът е с пропускателен режим и се регулира от „Пътна полиция“.
Временно движението по пътя Шумен – Разград в района на с. Твърдинци е в една лента поради аварирал тежкотоварен автомобил. Движението се регулира от Пътната полиция.

През нощта на места започна обилен снеговалеж, който доведе до пътни ограничения в движението по някои пътища. Спира се преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Превала, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Обилният снеговалеж и силният вятър оставиха населени места в област Ловеч без ток. Имаше и ограничения по основните пътища, но обстановката вече се нормализира. Вече е възстановено захранването в община Априлци и населени места в общините Троян, Тетевен и Луковит, които останаха без ток с часове заради аварии. Заради обилния снеговалеж бяха наложени ограничения на движението по пътищата София – Варна, София – Русе, Плевен – Ловеч и участъка от АМ „Хемус“, на територията на областта, които вече са отменени. Пътищата са проходими при зимни условия. Повече от 70 машини са почиствали и обработвали републиканската пътна мрежа в региона. Затворен за движение е Троянският проход. Снежната покривка достигна до 30 см във високите части на областта,  а температурите са паднали  до минус 12  градуса.  В Черни Осъм са измерени 20 см., в Априлци 13 см., а в Ловеч 6 см.

Напълно е възстановено движението на МПС над 12 тона по магистралите „Струма“ и „Тракия“.

Ограничения има още в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Поради ограничението по пътя Монтана – Лом в двете посоки трафикът се пренасочва по алтернативен маршрут Ружинци – Тополовец – Лом.

В Южна България беше ограничено движението на автомобили над 12 тона в проход Печинско, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Водачите на камиони над 12 тона изчакват на място в района на Враца по пътя Видин – София поради снегопочистване.

Възстановено е движението по пътя Плевен – Русе в участъка между селата Телиш и Радомирци.

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА