АФИШПОЛЕЗНОТЕЛЕВИЗИЯФЕСТИВАЛИ

ЕК с план за разхлабване на карантината

Европейската комисия съобщи, че ще предложи днес общи насоки за постепенно излизане от карантината, наложена в държавите от ЕС заради епидемията от Ковид-19.

Комисията ще представи своето виждане как държавите от ЕС могат съгласувано да приложат в подходящия момент насоките за излизане от карантината и за прекратяване останалите мерки, взети в тази посока, заяви говорител на ЕК. По неговите думи съобщаването на насоките става необходимо заради обявените вече намерения на някои държави в следващите седмици да започнат отмяна на ограниченията.

Същевременно на жителите на Париж вече е забранено да излизат навън за физически упражнения през по-голямата част от деня. Досега спортуването на открито бе една от малкото основателни причини за напускане на дома при строгите ограничения, наложени в цялата страна на 17 март.

Другите основателни причини бяха отиване на работа, грижа за дете, посещение на лекар и купуване на основни продукти. Френският министър на здравеопазването Оливие Веран каза, че е твърде рано да се говори за прекратяването на карантината, чийто срок изтича на 15 април.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отАФИШ

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %