СЦЕНИ

Европейски филмов ден на младите зрители

Трите филма ще бъдат прожектирани в Дома на киното в неделя, обясни организаторът на събитието Радомира Кунова.

Европейски филмов ден на младите зрители ще има днес в 34 държави. Тийнейджъри на възраст между 12 и 14 години от 56 европейски града ще имат възможност да гледат 3 еднакви филма и след това чрез гласуване ще изберат носителя на Наградата на младата публика на Европейската филмова академия.

Трите филма ще бъдат прожектирани в Дома на киното в неделя, обясни организаторът на събитието Радомира Кунова.

„Организатор на проекта е Европейската филмова академия – престижна институция в Европа и въобще в киногилдията. Какво очаква нашите млади зрители на 5 май? Това са  три много забавни филма, които ще гледат в рамките само на един ден. Тези филми подлежат на една предварителна селекция.

В крайна сметка остават само три – най-добрите. Това се прави, разбира се, от Европейската филмова комисия. Те определят кои ще бъдат номинираните филми и съответно един от филмите накрая печели тази награда – на младия зрител, която се връчва на авторите на филма, на режисьора или на продуцента на филма“.

Tags

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА