СТРАНАТА

Деца ще се учат на реакция при наводнение

Площадка за превенция при наводнение бе изградена край Велико Търново. Обектът се намира в с. Балван, а там деца и младежи ще учат на практика как да реагират при бедствена ситуация.

Площадката е част от създадения преди няколко години Център за превенция и спорт, включващ също специално обособени зони за реакция против пожари, за приложно колоездене и правилно поведение на пътя, както и за оцеляване сред природата. Всички площадки са разположени непосредствено една до друга, което позволява комплексни занимания с групи от деца.

Новата придобивка бе открита по време на открит урок, а деца и младежи от Балван демонстрираха наученото по време на летните полицейски академии – също инициатива, провеждаща се от години в населените места от община Велико Търново. Откритият урок включваше също действия при гасене на пожар, спасяване на пострадал чрез алпийски способ, както и правилно управление на велосипед в градска среда.

Сред гостите на открития урок бяха заместник-кметът на община Велико Търново проф. Георги Камарашев и директорът на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отСТРАНАТА

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %