ТЕЛЕВИЗИЯ

„Детство.com“ в „Темата на NOVA“

Технологиите на бъдещето изцяло промениха начина, по който учат и живеят децата в днешно време. Мобилните устройства неусетно навлязоха в ежедневието ни и вече заемат мястото на основен източник на информация. Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Даниела Пехливанова и операторът Росен Илиев разглеждат комплексното влияние на технологиите върху различни аспекти от живота на децата. 

Училището на бъдещето все по-често ще заменя тетрадките, химикалите и тежките учебници с телефон и таблет. Докато някои училища са пример как технологиите успешно протягат ръка на образованието, отвъд портите му реалността е друга. 12 процента от децата започват да използват телефон преди да навършат две години. Тази новопридобита способност, обаче, оставя на заден план възпитанието, социалните умения, потребността от спорт и възможността за концентрация на децата. Точно затова психолозите наричат съвременното поколение – поколение на отчуждението.

Но въпреки някои от негативните последици, не всичко е загубено. Игрите навън се възраждат на много места, а на помощ идват и ентусиасти, които искат да покажат на децата, че развлечението на открито може да бъде също толкова забавно, колкото и прекараното време пред компютъра.

Как и защо се променя възпитанието през годините? Наближава ли моментът, в който пренасищането с технологии ще достигне своя предел и къде се крие разковничето за щастието и здравето на децата?

Гледайте „Детство.com“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 13 септември, веднага след централната емисия новини.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %