АФИШ

Градският транспорт в София се движи и до крайните квартали

Движението в София е свободно. Градските линии до крайните квартали работят нормално. Това обяви в ефира на „Здравей, България” кметът Йорданка Фандъкова.

По отношение на хората, които не могат да се вместят в коридорите за напускане на столицата, градоначалникът посъветва работодателите да променят графика на служителите си. По данни на Столична община, положението в кварталите „Филиповци” и „Христо Ботев” се нормализира. На този етап нямало данни за напрежение, въпреки въведените по-строги меки.

„Градският транспорт се движи. Ограниченията са за линиите извън Софя. Ситуацията е необичайна, но е продиктувана от поведението на много от нашите съграждани през вчерашния ден. В крайна сметка Националния оперативен щаб е длъжен да се погрижи за това заразата да не се разпространява в страната“, заяви кметът на София.

„Тъй като все още няма ограничения за движение в самия град, трябва да осъзнаем, че отговорността ни е много голяма“, посочи още тя. И допълни: „Разбира се, ситуацията е необичйана и динамична. Всички ние сме длъжни да следим какво се случва, за да предприемем адекатни мерки”.

По думите й всеки от нас трябва да пренасрои ежедневието си по начин, по който максимално да се съобрази с въведените мерки.

„Предлагам да оставим компетентните служби да се погрижат за конкретните случаи, но посланията ни да бъдат до всички. Аз съм убедена, че някои от вчерашните слчуаи наистина са излизали за работа или за да се погрижат за тежко болни. Но това бяха единични случаи. Повечето не знам дали осъзнаваха, че могат да пренесат заразата”, посочи още Йорданка Фандъкова.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отАФИШ

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %