ПРАЗНИЦИ

Гергьовден е празник на Русе

"Най-голямото хоро, което се е виждало. Осем формации, състави, школи и клубове, които се занимават с български танцов фолклор, ще дадат старта".

Днешният Гергьовден е празник на Русе. Тържествата в града ще започнат с празнична литургия в храма „Св. Георги“, където заедно ще служат български и румънски свещеници. 

След празничната литургия в храма „Свети Георги“ и пред паметника на загиналите в сръбско-българската война ще се състои тържествена церемония. От 11 часа на площад „Свобода“ ще започне празничният концерт.

На четири места в централната част на града ще бъдат представени музикални стрийт етюди, вечерта ще има фолклорен акцент с флаш моб, чийто организатор е фолклорен танцов театър „Найден Киров“ и неговият ръководител Богдан Донев.

„Най-голямото хоро, което се е виждало. Осем формации, състави, школи и клубове, които се занимават с български танцов фолклор, ще дадат старта“.

Празничната вечер ще завърши с концерт-спектакъл на русенската филхармония „Никола Коцев“, група „Кикимора“ и с пищна заря.

Tags

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА