ПОЛЕЗНО

В София се провежда ученическото спортно бягане RUN4EU

Бягането на дистанциите от 5 км, 10 км, 21.1 км и щафетата за ученици ще се проведат по трасетата на Kaufland София Полумаратон.

От 09.00 часа пред Народното събрание ще бъде даден старт на състезанието по бягане RUN4EU за ученици и училищни отбори. Това съобщиха от пресцентъра на Представителството на ЕК в България.

To включва няколко дисциплини: бягане на дистанции от 5 км, 10 км, 21.1 км за ученици, както и щафета за училищни отбори, при която 4 състезателя (ученика) изминават по 5 км, покривайки полумаратонска дистанция (21.1 км). 

RUN4EU е инициатива на Представителството на Европейската комисия в България и Бюрото на Европейския парламент за България в партньорство със спортен клуб „Бегач“. Събитието се организира за втора поредна година и е част от честванията по повод Деня на Европа. 

За да насърчи спорта сред най-младите и да им помогне да избегнат здравословни проблеми, Представителството на Европейската комисия отправя предизвикателство към ученици и училищни отбори да се включат индивидуално или отборно в състезанията по бягане, както и в други лекоатлетически занимания.

На стадион „Васил Левски“ от 10.00 часа ще започнат лекоатлетически игри за най-малките, а от 11.15 часа ще стартира състезание по бягане на 600 метра за ученици. 

Бягането на дистанциите от 5 км, 10 км, 21.1 км и щафетата за ученици ще се проведат по трасетата на Kaufland София Полумаратон. Точните маршрути за различните дисциплини са публикувани на уебсайта на събитието. 

Това е първото мащабно състезание по шосейно, градско бягане в страната, което ограничава използването на пластмаса за еднократна употреба, като заменя пластмасовите консумативи с техни устойчиви алтернативи. Мярката е израз на съвместните усилия за опазване на околната среда и намаляване разхищението на природни ресурси в контекста на приетата от ЕС Стратегия за пластмасите. 

Участниците в RUN4EU ще получат от специалните бегачески тениски на инициативата, както и други подаръци. За победителите в съответните дисциплини са предвидени допълнителни награди и медали. Наградите ще връчи ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев. 

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА