АФИШ

„Висяща“ фотоизложба в „Капана“ показва скрити съкровища на Пловдив

0

Проектът „Лято в Капана“ дава възможност на най-различни изкуства да се поместят по калдъръма на творческия квартал в Пловдив.

Следващото събитие от поредицата е прекрасната „висяща“ изложба „Из улиците на Пловдив и техните скрити съкровища“ на пловдивския фотограф Александър Карамфилов. Тя ще бъде представена от 20.00 часа тази вечер на ул. „Абаджийска“ пред Уиски бар СандъкЪ.

Фото паната ще бъдат разположени навсякъде – на чадърите в цвета на трибагреника, на стените, на някое кокетно прозорче. Самата изложба също е посветена на улиците и техните скрити съкровища. На живота, кипящ по тях. На случките или обърнатата перспектива.

Александър Карамфилов започва да снима през не толкова далечната 2016 година. Негови журналистически, артистични, архитектурни и пейзажни фотографии могат да се видят в медийни издания като „Под тепето“, „PlovdivTown”, “MediaCafe”, „PlovdivTime” и други.

Зад гърба си има две изложби и няколко награди от родни и международни конкурси. Той е самоук, но това не му пречи да изгради собствен стил. Може да кажем, че погледът му е по-абстрактен. В творчеството му може да се забележи преобръщане на границите, наблягане на черно-белия ефект и социална тематика. Александър не обича да обработва силно снимките си, нито да „замаскира“ недостатъците на обекта или субекта, които реално го правят толкова истински.

Ако искате да се докоснете до неговия прочит на пловдивските улици, заповядайте на 28 юли в Капана – кварталът на творческите индустрии.

„Лято в Капана“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година. Организатор е „Библиотека за идеи и събития“.
Входът е свободен.

Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

  Vivacom пусна уникална за България карта Mastercard

  Previous article

  Бургас отбелязва Световния ден за борба с хепатита

  Next article

  You may also like

  Comments

  Leave a reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  More in АФИШ