СЦЕНИ

Велико Търново се включва в Нощта на литературата

За осми път България ще се включи в европейското събитие Нощ на литературата. На 15 май от 18 до 22 часа европейска преводна литература ще се чете в дванадесет български града – Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Пловдив, Русе, София, Стара Загора и Шумен.

Европейската инициатива Нощ на литературата по традиция е част от Календара на културните събития на Община Велико Търново.

Във Велико Търново четенията ще бъдат от 18:00 до 22:00 ч. на 15 май в Художествена галерия „Борис Денев“ в парк „Асеневци“, Клуб „Седем“ на ул. „Княз Дондуков-Корсаков“ (зад бившето кино „Полтава“), църквата „Свети апостоли Петър и Павел“ в кв. Асенов и от 18:00 до 20:00 ч. в Австрийската библиотека в ректората на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Литературните откъси ще четат актьорите от МДТ „Константин Кисимов“ Стефка Златкова и Иван Митев, Александър Николов – поет и Елена Димитрова.

Главни организатори на Нощ на литературата 2019 са: Австрийско посолство, Унгарски културен институт, Посолство на Белгия, Британски съвет, Институт Камойнш, Институт Сервантес, Датско посолство, Фондация „Детски книги“, Представителството на Европейската комисия в България, Френски културен институт, Гьоте-институт, Посолство на Ирландия, Италиански културен институт, Културно-информационен център на Република Северна Македония, Полски институт, Посолство на Румъния, Посолство на Швеция, Посолство на Словашката република в София и Чешки център.

Организаторите канят най-страстните почитатели на Нощта на литературата да участват в томбола с награди – книги, осигурени от издателство „Фабер“ – Велико Търново. Във всяко едно от четирите читателски гнезда, след като изслушате съответните откъси, можете да получите специален талон с автограф на четеца. Събралите и четирите талона могат да заповядат в 21.45 ч. в Клуб „СЕДЕМ“, където ще се изтеглят печелившите от томболата.

Какво се случва в Нощта на литературата по света и у нас може да научите и от noshtnaliteraturata.com

About the author

Росен Димитров

Добави събитие в EVENT BG – Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба!
Телефон за контакти: 0896/020004.
Изпратете инфо на e-mail: pr@eventbg.info

Add Comment

Click here to post a comment

НАЙ-ЧЕТЕНИ

РЕКЛАМА