ПОЛЕЗНО

Велико Търново отбелязва 143-та годишнина от Освобождението на града

0

Утре, 7 юли /вторник/ 2020 г. Велико Търново ще отбележи тържествено 143-та годишнина от Освобождението на града.

Организатори на събитието са: Община Велико Търново, Национален военен университет „Васил Левски”, Великотърновска Света митрополия, Регионален исторически музей- Велико Търново.

През целия ден музеите „Възраждане и Учредително събрание“ и „Затвор“ ще приемат посетители безплатно в рамките на работното време.

От 17.00 ч – при Паметника на ген. Гурко ще се състои приветствие от името на Генералния консул на Руската федерация в град Русе.

Там ще бъде отслужена и заупокойна молитва за загиналите за Освобождението. След това ще бъдат положени цветя в знак на признателност.

В 17.20 ч. пред Паметната плоча на загиналите пред Военния клуб също ще бъдат положени цветя в памет на загиналите за свободата на България.

От 17.30 ч. при Паметник „Майка България” ще бъде изчетена поздравителна телеграма от побратимения град Твер, Руска федерация. След това ще се състои Военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност. Ще прозвучи и химна на Република България.

От 21.45 ч. на площад „Цар Асен І” ще се състои аудио-визуален спектакъл „Царевград Търнов- звук и светлина”.

Във връзка с излъчването на спектакъла ще бъде въведена временна организация в движението на МПС: За времето от 21.30 до 22.00 ч. за движение ще бъде затворен Площад „Цар Асен I“, както и прилежащите му улици.

Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

  Мария Игнатова става водеща на „Папараци – ново 20!”

  Previous article

  „Игрите на вдъхновението“ ще съберат виртуално най-добрите в леката атлетика на три континента едновременно

  Next article

  You may also like

  Comments

  Leave a reply

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *