ПОЛЕЗНО

„Български пощи“ ще доставя пратките на OLX

От 1 септември „Български пощи“ въвежда нова услуга по приемане и доставяне на пратки на клиенти на OLX. Подателите могат да изпратят пратка от всяка пощенска станция. А при предварително подготвена товарителнаца през сайта на OLX, те ще могат да ползват 10% отстъпка от цената за тегло при изпращане.

Максимално допустимото тегло на пакета, който може да бъде изпратен по „Българки пощи“, е 20 кг. А максималната сума по наложения платеж – 3000 лв. За чупливи пратки се начислява такса от 50% от цената на пратката, става ясно от информация на сайта на OLX.

На интернет страницата на електронната платформа за търговия като начална дата за стартиране на новата услуга е даден 8 септември. „Объркването се появява от това, че компанията има дни за тестов период, но това по никакъв начин няма да попречи на потребителите. За тях услугата официално ще бъде достъпна от 1 септември“, обясниха от „Български пощи“ за Economic.bg.

В деня на пристигане на пратката получателят ще бъде уведомяван с SMS. Изпратеният артикул може да бъде получен в срок от седем календарни дни след пристигането му в съответната пощенска станция.

Преди приемане на пратката ще има възможност за преглед на съдържанието – в случай, че подателят е избрал тази възможност при подготвянето на товарителницата.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
1
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отПОЛЕЗНО

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %