АФИШ

“Банско опера фест 2020” започва на 28 август

На 28 и 29 август на площада в града ще бъдат представени две продукции на Варненската опера. “Хубавата Елена” от Жак Офенбах ще открие културното събитие, а във втората е ред на мюзикъла “Чаплин”.

Премиерата на “Хубавата Елена” е на 17 декември 1864 г. в Парижкия вариететен театър, смятана е за най-големия успех в живота на Офенбах – спектакълът е игран последователно 700 пъти.

Българската постановка е на проф. Светозар Донев, хореограф е Анна Донева, сценограф Иван Токаджиев, костюмограф Ана-Мария Токаджиева.

Под палката на диригента Стефан Бояджиев ще излязат актьорът от Драматичен театър “Стоян Бъчваров” Александър Мутафчийски – Менелай, и солистите на Варненската опера Пламен Долапчиев – Парис и Велин Михайлов – Калхас, а в ролята на Хубавата Елена е Лилия Илиева.

Премиерата на “Чаплин” за европейска публика се състоя това лято във Варна. Мюзикълът е създаден по либретото на Томас Мийхънт, а музиката е на Крис Къртис, преведен е изцяло на български език. Създаден е по житейската автобиография на великия филмов актьор, режисьор, сценарист, композитор и продуцент.

В ролята на Чарли е Мариан Бачев. Ще му партнират Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър), артистите, балетът и оркестърът на Държавна опера Варна. На сцената излизат общо 34 актьори. Хореограф е Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов. Режисьор е Борис Панкин.

Какво мислите за новината?

РАЗВЪЛНУВАН
0
ЩАСТЛИВ
0
ЛЮБОВ
0
НЯМАМ МНЕНИЕ
0
ГЛУПАВА
0
Росен Димитров
Изпрати инфо за предстояща изложба, представление или премиера на pr@eventbg.info

    Не пропускай

    Още отАФИШ

    Leave a reply

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

    0 %