Започва след 2 дни, 5 часа

25.08.2017 21:00

Още дати

  • 25.08.2017
  • 01.09.2017

Ямбол

Лятно кино Ямбол очаква своите зрители в Градския парк с ново предизвикателство- селекция от едни от най-добрите български филми. Прожекциите ще предложат незабравими емоции с обичаните златни класики, носещи спомени на поколения българи.

Вечните български филми може да гледате от 14 юли до 1 септември, всяка петъчна вечер. Инициативата е факт благодарение на съвместните усилия на община Ямбол и Националния Филмов Център.

Началото ще бъде дадено с култовия български филм „Господин за един ден“ на 14 юли в 21 ч. Комедията, създадена през 1983 г. е на режисьора Николай Волев, по сценарий на Никола Статков. В ролите са актьорите- Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци и Стоян Гъдев.

Селекцията включва още незабравимите заглавия- „681 – Величието на хана“, „Всичко е любов“, „Вчера“, „Двойникът“, „Козият рог“, „Маргарит и Маргарита“ и „Оркестър без име“.

Лятното кино бе възстановено от община Ямбол преди четири години след десетилетия на забвение и разруха. Прожекциите предизвикват всяка година огромен интерес сред ямболската публика и разширяват възможностите за отдих и развлечение на жителите на общината.